Blogginl�gg
Söndag 22 maj 08:00 | Blogg
Törnell:
Repris "Den Rätta För BKS"

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:Laddar...

Lördag 21 maj 09:47 | Blogg
Oj, jag hittade nya dunkar med En Riktig Man
Det är kul att "städa" ut sina basketkllpp. hittade lite nya sköna dunkar med Martin Pahlmblad(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 21 maj 09:00 | Blogg
Repris "Den Rätta För BKS"


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 20 maj 07:28 | Blogg
Dagens tack
Tack Hans Järvman för jinglarna, Top Ten-grafiken och din positiva inställning.

Din glöd för basketen är viktig och utan din hjälp hade Svensk Baskettelevison inte varit lika bra.(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 20 maj 07:19 | Blogg
Ny highlight-tape med Jonas Jerebko
Igår lyckades jag äntligen konvertera en fil vilket gjorde det möjligt att klippa ihop lite sekvenser från landslagsmatchen mot Azerbadjan(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 20 maj 07:00 | Blogg
Repris "Den Rätta För BKS"


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 19 maj 21:32 | Blogg
Klipp jag gärna tittar på en torsdagskväll
För er som någon gång har undrat vad jag gör en torsdags-kväll...

Då kollar jag på sådana här härliga klipp


Den enda gången där David Stern har varit längre än draft-picket


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 19 maj 19:02 | Blogg
Nostalgi-vecka "Bröderna Odunk"
Jag har alltid gillat bröderna Inan, trevliga snubbar med ett stort sinne för humor. Deras trevlighet beror nog mest på deras farsa, en riktigt schysst kille som förra gånger har skjutsat hem mig från Solnahallen.

Efter alla år så tror jag att ni har fatt what i´m all about - dunkar.

Bröderna Inan kan mycket, men dunka - ja de är väl inte deras starka gren.

Många är ni därute som tror att jag inte bryr mig om något annat - så är det givetvis inte. Sanningen är ju den att det inte finns en enda människa som har lyckats dunka sig in i Euroleague eller NBA.

Däremot är de flesta riktigt bra spelare också väldigt spänstiga och atletiska - och kan man dunka i bollen så är väl det i sanningens namn det bästa sättet att göra poäng på. Publiken skriker, motståndarna blir sura och medspelarna vill gärna hänga på i euforin som oftast sker efter en dunk.


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 19 maj 09:00 | Blogg
Repris "Den Rätta För BKS"(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 18 maj 16:22 | Blogg
Jag slutar - 13 inlägg kvar
Redan innan jul meddelade jag SBBF jag kommer att ta en paus på obestämd tid från bloggandet och Svensk Baskettelevision - jag behöver ett break. Jag har ju trots allt gjort detta på min fritid och för att jag älskar basket.

Anledningen är också den att jag tycker att grunduppdraget är slutfört. Vilket var att kommunicera ut Svensk Basket på webben och där folk faktiskt finns idag! Över en miljon visningar, 1158 Youtube-klipp och väldigt bra tittarsiffror på WebbTV säger att vi har lagt en bra plattform inför framtiden. Jag tycker att det är dags att ta allting vidare och göra det bättre helt enkelt - in med projektet i framtiden helt enkelt.

Det finns många att tacka men Lena Wallin Kantzy och SBBF måste såklart tackas. Vi har under åren haft ett fantastiskt bra samarbete. Ibland har vi haft olika åsikter men precis som i alla bra relationer så har olika åsikter och synsätt tillåtits.


Jag är stolt över att ha fått arbeta för SBBF!! Tycker att vi tillsammans har gjort något bra.

Klassisk klipp - "En dag på jobbet"Vill direkt börja med att konstatera att jag har älskat den här tiden. Jag har fått göra saker jag bara ha kunnat drömma om. Livet är verkligen fantastiskt, jag känner det väldigt ofta faktiskt !!!Kanske är jag tillbaka med något kul och bra inom en snar framtid, kanske redan i höst eller så kanske det blir ett långvarigt uppehåll. Vem vet. Just nu vet jag att jag behöver en paus. En sak som jag dock hoppas på att fortsätta med är att kommentera. Det är något som jag älskar och faktiskt gör på Eurosport ibland.

Det första blogginlägget som jag skrev i basketens namn skedde på Basketsverige.se.

Jag upptäckte väldigt snabbt att det här med att blogga passade mig och min dunkosexuella läggning oerhört bra. Här fick jag en möjlighet att "hypa" spelare, beskriva enskilda spelsituationer och ibland men rätt sällan utrycka åsikter.

Många bloggare är åsiktsmaskiner. Det är och har aldrig varit min grej kopplat till mitt bloggande. Inte på något sätt är jag en åsiktslös människa. Men jag bestämde mig tidigt att mitt bidrag till basketintresserade inte skulle vara åsikter utan beskrivningar om min glädje till sporten som jag aldrig någonsin kommer att sluta älska - aldrig.

Min första tid som bloggare blev lite halvturbulent. Aldrig tidigare hade jag fått så mycket skit rent offentligt. Jag ringde en god vän till mig av den äldre sorten och berättade att det hela var rätt jobbigt. Han svarade kort och gott - "om du vill blogga om det du älskar kommer många älska dig och några ogilla dig, antingen biter du ihop och kör din grej eller så har du ju alltid valet att strunta i att blogga"

Jag funderade i en dag och sen bestämde jag mig - jag skulle fortsätta, för jag hade mission - jag skulle lägga ut dunkar och basketrelaterat material på ett sätt och i ett omfång som ingen annan svensk person hade gjort tidigare.

Sedan den där dagen har jag bloggat varje dag 365 dagar om året med något men väldigt få undantag, typ när jag har legat på sjukhus.

Minnena från denna tid kommer aldrig att försvinna. Jag minns hur Sveriges Radio ringde mig och ville ha Rudy Mbembas tel och jag svarade. " jag har precis vaknat från narkosen efter en operation, men jag ringer när jag vet hur det gått". Minns den signerade t-shirten från LF, tröjan från 08 och alla snygga Dragons-grejer .En favorit är t-shirten från Jonas Fredriksson med "Benson Callier" på ryggen - jag kallade honom "dunking messiah". Det visade sig att han var allt utom just det - i och för sig så återuppstod han i
Jämtland.Minns hur "En Riktig Man" och Dunkmonstret blev basketsveriges kändaste smeknamn och jag minns allt roligt som jag gjort i basketens namn...Alltifrån USA-resorna med Stråhle till Italien-resan med Jonte K och Bergman - tack för SM-guldbollen Jonte...Jag vill passa på att tacka Magnus Jansson på Basketsverige som lät mig börja skriva och blogga på Basketsverige. Vill också tacka alla er som har skickat nyheter, videos,bilder och för alla de fina uppmuntrande mejlen som jag fått genom åren. De har betytt mycket och de är dom jag kommer ihåg från dessa år. Överlag är min åsikt att vill man förändra ska man göra det med positiv feedback. Det gäller såväl människors beteenden såsom organisationer eller lag.
Sist men absolut INTE MINST vill jag tacka min vän Magnus Stråhle. Han har lärt mig mycket, både om basket och annat som jag inte visste. Vi har haft fantastiskt roligt ihop. Jag blir tårögd när jag tänker på allt kul vi har gjort. Det bästa av allt är att det inte är slut på det - vi är fortfarande vänner,gillar fortfarande varandra och har redan nu en plan på att göra en podcast - Blir spännande.


--
I vilket fall - tack för mig, tack för att ni har läst min blogg. Svensk Baskettelevision kommer att leva vidare hoppas jag. Om jag kommer att vara delaktig i det hela, det vet jag inte. Just nu är det dock tack för mig som gäller.

Svensk Baskettelevision är min och Stråhles baby, grejen är bara den att hon behöver bli vuxen nu. Jag tycker nämligen att projektet behöver förändras på något sätt och då är det inte säkert att jag kan eller vill vara med. Dags för att flytta hemifrån tror jag...

En sak ska ni dock ha klart för er -min dunkosexuella läggning går inte att bota...Jag kommer inte kunna hålla mig borta från att filma dunkar eller basket.


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 18 maj 08:54 | Blogg
En siffra värd att applådera för
Till dagens datum har vi haft 1185673 visningar på våra Youtube-filmer!!!!

Gospeln om svensk basket har vi iallafall nått ut med!!!(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 17 maj 16:00 | Blogg
Thr Big Men of draft class 2011
läs den här artikeln om årets centrar och hur svårt det är att hitta rätt. En sak är säkert - NBA gillar europeer.


"LaRue Martin.

Sam Bowie.

Joe Barry Carroll.

Michael Olowokandi.

Shawn Bradley.

Kwame Brown.

Frederick Weis.

Nikoloz Tskitishvilli.

Almost every team has a horror story about a young big man gone wrong.

For every Bill Russell, it seems, there are a half-dozen Kent Bensons"


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 17 maj 10:44 | Blogg
The Evil Brother i All Star Team
Ok, det är väl inte sådär supermånga som kan läsa Italienska men artikeln säger följande och kortfattat

"Viktor Gaddefors i all star team i en turnering inför stundande U19 play off i slutet av maj-början av juni"


(0 kommentarer)
permalänk
Tisdag 17 maj 08:59 | Blogg
Grundberg in your face
Stefan Grundberg lirar numera i Grekland - även denna säsong har han fått till ett gäng feta dunkar även om hans "dunka-sönder-plankan-dunk" är min favorit

(0 kommentarer)
permalänk
Söndag 15 maj 22:10 | Blogg
Rondos sjuka dunk


En annan som också gjorde en likartad dunk ett decennium tidigare var Kevin JohnsonDen här är också helt galen...


(0 kommentarer)
permalänk
Söndag 15 maj 19:15 | Blogg
Derreck Williams
Läste lite draft-rapporter idag... En spelare som dom gillar är Derreck Wiiliams från University of Arizona. Det gör jag också.(0 kommentarer)
permalänk
Söndag 15 maj 18:42 | Blogg
Grattis LF
LF Basket HU20 slog Sanda Basket med siffrorna 75-70 och vann därmed SM-guld

(0 kommentarer)
permalänk
Söndag 15 maj 14:23 | Blogg
Bästa registrerings-skylten
Påväg hem ifrån Trosa idag passerade en bil med den absolut fetaste registreringsskylten...Tog bort de sista siffrorna på skylten...Tänkte att bilägaren inte kanske gillar att jag fotar hans skylt och sedan bloggar om det -därav att de sista siffrorna är borta.

Jag har sagt det förr och säger det igen - i år vinner Miami Heat!


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 14 maj 09:46 | Blogg
T-Hansson till 08
Tommie Hansson har skrivit på som sportchef och headcoach för 08 Stockholm. Intressant blir ju att se vem som blir assisterande. Vore ju kul med något helt oväntat namn.

Gehrke fortsätter i Solna Vikings , i hans fall är jag mest spänd på att se vilka nyförvärv han gör - han är bra på det, tycker jag.

Barton vet jag inte vad han ska göra - men jag har funderat lite. Jag slänger ut ett wildcard , Viktor Gaddefors åker hem från Italien för att göra en Jerebko och skriva på för LF.


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 14 maj 09:30 | Blogg
G-Hansson


Bra gjort för att vara 180cm och född 1995...

Bäst är dock skriket


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 13 maj 15:12 | Blogg
Alviks P96 till Final i NEYBL
Imorgon kan du se finalmatchen på WebbTV...Klicka på länken till Wallmans blogg...

Matchen går kl 11.15


(1 kommentarer)
permalänk
Fredag 13 maj 09:14 | Blogg
Ny basketklubb i Uppsala
Alla basketklubbar som bildas är bra basketklubbar....

http://www.unt.se/sport/ny-basketklubb-bildad-i-uppsala-1339104.aspx


(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 12 maj 17:01 | Blogg
The Tractor - r.i.p
En av mina basket-idoler som liten, Robert Traylor har dött blott 34 år gammal...(0 kommentarer)
permalänk
Torsdag 12 maj 12:30 | Blogg
Podcast
Jag har under en längre tid roats av tanken att göra en podcast tillsammans med min vän Stråhle.Vi ska träffas på fredag och dra upp riktlinjerna. Tror det kan bli kul helt enkelt.

Igår gick det att läsa på Basket.se att några av våra talanger var med på rankinglistorna i europa. Fråga - vart var Viktor Gaddefors och nummer två, varför stämde inte en enda längd?

Och så till NBA, jag tror och hoppas att HEAT vinner. Det vore mäktigt. Kanske kan det bli en ny "Bulls-dynasti".

Gårdagens bästa dunk var Russel Westbrookes "tomahawk" - fanns en gnutta Vince Carter i den dunken även om ingen kan dunka som Vince - eller kunde menar jag!


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 11 maj 13:56 | Blogg
Hyllningen till Luca Romano


(0 kommentarer)
permalänk
Onsdag 11 maj 13:47 | Blogg
Hyfsat facit
Häromdagen så kollade jag på Lakers och Coach Phil Jacksons sista match som coach. Tråkigt avslut för grabben , eller gubben.

Hans coach-facit talar dock för sig själv.

"Jackson has had a winning record every year as a head coach, and currently has the highest winning percentage of any Hall of Fame coach. Along with his NBA-record eleven championships, he is the only coach to win at least ten championships in any of North America's major professional sports"


(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 09 maj 13:05 | Blogg
Jordan Peltier
Det snackas om att 95:an Jordan Pelltier kan flyga...Skicka mig bevis tack

(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 09 maj 10:27 | Blogg
Idag fyller En Riktig Man år. Grattis brotha.
Det är ingen hemlighet att jag alltid har haft Martin Pahlmblad som min favoritspelare i Svenska Basketligan. Jag tyckte att det var lite halv-tråkigt när Martin drog från Stockholm. Inte på något sätt så att vi hängde, men det var alltid enkelt att göra intervjuer eller hitta på roliga film-ideér med honom. Önskar En Riktig Man en härlig födelsedag och en fin sommar above the rim
(0 kommentarer)
permalänk
Måndag 09 maj 07:00 | Blogg
Erkan Inan- highlight-tape


Baby Inan håller på att bli en man...


(0 kommentarer)
permalänk
Söndag 08 maj 15:57 | Blogg
Final Four i Euroleague
Om 10 minuter startar sändningen från Barcelona och Final Four...Jag har köpt matchen på ViaPlay och ser fram emot en spännande match. Jag erkänner direkt - jag hejar på Maccabi för att ära David Leman.

Vidare måste jag också erkänna att jag ser lika mycket fram emot matchen som att lyssna på Sveriges bästa basket-kommentators-par , Dahlborn och Karlsson.Men av någon anledning så är det norska kommentatorer på webben...Disaster


Min flickvän gick ut i solen, hon tyckte att jag skulle hänga med. En annan dag hade jag gjort det - men idag är det basket som gäller och det vinner alltid över den där fåniga solen...

Solen är vår tids största prestations-ångest-frambringare!!!!


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 07 maj 23:40 | Blogg
En säsong över - en annan tar vid
Seriespelen är över - på alla plan.

Men som svampar ur jorden verkar de poppa upp,jag talar om "facebook-streetball-grupperna" ,underbart säger jag. Detta kommer att rädda min form och ge mig en möjlighet att komma i form.

Snart är det även dags för landslagen att börja spela sina första matcher. Spännande blir ju att se hur den kommande generationsväxling som spås kommer att bli. Både Andreas Persson, bröderna Gaddefors och Carl Engström borde ju vara aktuella - för att nämna några...

Säsongen är över , men inte över - härligt!


(0 kommentarer)
permalänk
Tidigare blogginlägg
Lör 21 maj 09:47  |  Blogg
Oj, jag hittade nya dunkar med En Riktig Man
Lör 21 maj 09:00  |  Blogg
Repris "Den Rätta För BKS"
Fre 20 maj 07:28  |  Blogg
Dagens tack
Fre 20 maj 07:19  |  Blogg
Ny highlight-tape med Jonas Jerebko
Fre 20 maj 07:00  |  Blogg
Repris "Den Rätta För BKS"
Tor 19 maj 21:32  |  Blogg
Klipp jag gärna tittar på en torsdagskväll
Tor 19 maj 19:02  |  Blogg
Nostalgi-vecka "Bröderna Odunk"
Tor 19 maj 09:00  |  Blogg
Repris "Den Rätta För BKS"
Ons 18 maj 16:22  |  Blogg
Jag slutar - 13 inlägg kvar
Ons 18 maj 08:54  |  Blogg
En siffra värd att applådera för
Tis 17 maj 16:00  |  Blogg
Thr Big Men of draft class 2011
Tis 17 maj 10:44  |  Blogg
The Evil Brother i All Star Team
Tis 17 maj 08:59  |  Blogg
Grundberg in your face
Sön 15 maj 22:10  |  Blogg
Rondos sjuka dunk
Sön 15 maj 19:15  |  Blogg
Derreck Williams
Sön 15 maj 18:42  |  Blogg
Grattis LF
Sön 15 maj 14:23  |  Blogg
Bästa registrerings-skylten
Lör 14 maj 09:46  |  Blogg
T-Hansson till 08
Lör 14 maj 09:30  |  Blogg
G-Hansson
Fre 13 maj 15:12  |  Blogg
Alviks P96 till Final i NEYBL
Fre 13 maj 09:14  |  Blogg
Ny basketklubb i Uppsala
Tor 12 maj 17:01  |  Blogg
The Tractor - r.i.p
Tor 12 maj 12:30  |  Blogg
Podcast
Ons 11 maj 13:56  |  Blogg
Hyllningen till Luca Romano
Ons 11 maj 13:47  |  Blogg
Hyfsat facit
Mån 09 maj 13:05  |  Blogg
Jordan Peltier
Mån 09 maj 10:27  |  Blogg
Idag fyller En Riktig Man år. Grattis brotha.
Mån 09 maj 07:00  |  Blogg
Erkan Inan- highlight-tape
Sön 08 maj 15:57  |  Blogg
Final Four i Euroleague
Lör 07 maj 23:40  |  Blogg
En säsong över - en annan tar vid
Fiba Europe