Boston Celtics

Mesta mästarna

Boston Celtics är det lag som vunnit mest titlar av alla lag i NBA, hela 17 stycken och deras historia vittnar om en vinnarkultur som är svårslagen för nåt annat lag i någon sport. De har varit med från starten av NBA och de har spelat 12 finaler mot Los Angeles Lakers och vunnit 9 av dessa. Deras mästerskapshistoria börjar 1957 med spelare som Bill Russel under hans era som var mellan 1957-1969, och den senaste titeln tog de 2008 efter att ha vunnit över ärkerivalen Los Angeles Lakers. Man tog sin första titel efter Larry Bird-eran och visade att man är ett mästarlag igen. En spelare som man inte kan undgå att nämna när det gäller Boston är ju självklart Larry Bird som var en av de viktigaste grundstenarna i lagbygget som dominerade i NBA tillsammans med LA Lakers mellan 1974-1986.

Bird mot Magic

De eviga kamperna mellan Earvin Magin Johnson och Larry Bird är historiska och särskilt minnesvärd är finalen från 1984 då man krossades i den 3:e finalen mot Lakers med 137-104 och Larry kallade sina lagkamrater för mesar efter matchen. Efter det spelade man ett otroligt fysiskt spel, över gränsen enligt en del. Kevin McHale som inte var känd för att vara nån buse tacklade bokstavligt talat Lakers Kurt Rambis vid ett layup försök och stämningen var upprorisk. Men Boston vände spelet och vann sedan sjunde och avgörande match i Boston och kunde bli mästare igen.

Under senare år har man återigen varit och tampats till slutspelet i och med att coach Brad Stevens kom till laget 2013 och han har sedan byggt upp en kultur som rönt framgångar med ännu har man inte gått hela vägen till final utan 2016 förlorade man mot Cleveland Cavaliers i konferensfinalen.

Related Posts

ezy