Nyckelspelare

Det är inte lätt att plocka ut ett mindre antal spelare som i sina lag har varit nyckelspelare under sin karriär och dessutom försöka få med hela NBA eran från 1949 till idag.

Men jag gör ett försök;

The stilt och Bill Russel

Om vi går i kronologisk ordning så är det svårt att bortse från Wilt “The stilt” Chamberlain som var en av de riktigt stora i dubbel bemärkelse och som hade massor av duster med Bill Russel som var en av de andra stora stjärnorna under samma period.

Kareem Abdul Jabbar – oblockbar

Nästa spelare jag vill nämna är Kareem Abdul Jabbar som var avgörande spelare för sitt lag så många gånger och hans patent-märkta sky hook var helt omöjlig att blocka då Kareem så att säga hade längden med sig med sina 2.18 meter.

Julius “Dr J” Erwing

Jag själv började intressera mig för basket när Dr J, som han kallades, eller Julius Erwing hade sin shower under matcherna. Han kunde trollbinda motståndarna till och med och hans spänst är legendarisk med spelet han behärskade så underbart.

Magic och Bird

När Magic eller Earvin Johnson satte igång sitt snabba spela med helt omöjliga passningar var det en fröjd att skåda och de flesta gångerna verkade han bli mer inspirerad ju tuffare motståndet var. Lakers spelade ju ett väldigt snabbt spel och det byggde ju runt Magic som passade som handen i handsken i detta spelet.

Larry var ju den ende vita spelaren som kunde mäta sig med alla svarta stjärnor i NBA och han inte bara var på samma nivå som stjärnorna, han hittade spel, skott och lösningar på att komma till avslut som om han inte tänkte överhuvudtaget men det var ju precis det han gjorde och jag såg flera matcher där jag tänkte att så mentalt stark går inte att vara.

Michael Jordan

. 1984 kom en spelare till Chicago Bulls och satte igång en utveckling som skulle leda till 6 NBA titlar och, jag måste säga det, Michael Jordan tog basketen till en helt ny nivå som vi inte sett tidigare och en bättre “to-go” spelare (den man söker efter när det ska avgöras) är svårt att hitta än idag. En sak som jag kommer ihåg från all citat Jordan producerade är; “I’ve failed over and over and over again in my life and that is why I succeed” – Jag har misslyckats om och om igen i livet och det är därför jag har lyckats.

Related Posts

ezy