Det svenska damlandslaget

Framgång föder framgång

På damsidan är Sverige rankade som 41:a lag i världen men har på senare åren tagit enorma steg och utvecklats oerhört mycket. Senaste goda exemplet är årets EM där man kom 5:a, den bästa placering någonsin och man slog dessutom Ryssland om en plats till OS-kvalet vilket innebär att OS chansen finns där också.

EM Slutspel

Man har deltagit i EM 7 gånger och har efter 5:e platsen två 7:e platser som bästa resultat i EM 1987 och 2013. Men det ser betydligt bättre ut nu än för bara några år sedan och det finns potential att ta ytterligare steg också.

Utlandsproffs

2018 hade vi 27 utlandsproffs i länder som Spanien och Turkiet där Elin och Frida Eldebrink spelar och Ellen Åström, Elin Gustavsson, Ellen Nyström och Maria Gultekin. I Frankrike spelar Kalis Lloyd, i Rumänien Nathalie Fontaine och Danielle Hamilton-Carter. Dessutom har vi Amanda Zahui som spelar och gör succé i WNBA. Vi har även spelare i Norge, England, Tyskland, Luxemburg, Belgien, Kanada, Schweiz, Polen, Grekland, Italien, Nya Zeeland, Lettland och Tjeckien.

Landslagets potential att utvecklas?

På damsidan verkar det som det är lättare att få spelare till spel i landslaget och man är motiverade att göra sitt bästa för laget och detta gör att potentialen är stor för mer framgång.

Related Posts

ezy