Föreningar

Södertälje och Luleå, två föredömen i svensk basket

Det finns oerhört många framgångsrika föreningar i Sverige som jobbar stenhårt för att förbättra basketen i Sverige och en av dessa klubbar är Södertälje Basketbollklubb som under så många år har producerat landslags- och proffsspelare på både dam- och herrsidan och anledningen till detta är att man i klubben har en mycket välorganiserad och framgångsrik organisation utan att för den skulle göra avkall på bredden. En annan klubb som jobbar på ett liknande sätt är Luleå där man har en grundorganisation med tränare, ledare, föräldrar och ideella personer som får verksamheten att gå runt och vara professionell.

Kungsholmens Basket

En klubb som de senaste åren har byggt upp en imponerande verksamhet är Kungsholmen Basket där man har en filosofi som imponerar i dagens svenska basket där man vill ha med så många som vill spela eller göra nytta inom föreningen. Ta gärna en titta på deras hemsida där du kan hitta väldigt mycket matnyttig information och man jobbar en hel del med att få invandrare att börja spela basket och på så sätt komma in i samhällsgemenskapen bättre.

Högsbo Basket en del i problemlösning

De senaste åren har det ju varit mycket i massmedia om problem i Göteborg och dess ytterområden och en del av lösning på dessa problem pågår redan i Högsbo basket. Alla dessa ledare, spelare och föräldrar som hjälper till och gör att oerhört bra jobb med att få fler ungdomar och vuxna att ta del av vad föreningen har att erbjuda. Ju mer aktiva från ytterområden, desto mindre problem blir det för resten av samhällets resurser att ta hand om. Högsbo är dessutom arrangör för den bästa breddturnering basket har i Sverige genom basketfestivalen och man har en egen arena i form av den pampiga Gothia Arena.

Related Posts

ezy