Det svenska herrlandsandslaget

På landslagssidan har Sverige också haft en del framgångar om än inte särskilt många och de flesta har varit på damsidan.

Herrarna

Herrarna har tagit sig till EM spel vid 10 tillfällen och får väl som bästa placering räkna EM 2013 då man slutade på 13:e plats av 24 lag men gjorde bra ifrån sig genom att vinna mot f.d Europa mästarna Ryssland med 81-62 i gruppspelet.

Utlandsproffs NBA och Spanien

Annars har Sverige de senaste 10 åren börjat producera spelare som lyckas internationellt och det bästa exemplet är ju Jonas Jerebko som spelar med Golden State Warriors och förlorade NBA finalen i år mot Toronto. Vi har också flera spelare i Spaniens proffsliga, Jeffrey Taylor och Melvin Pantzar i Real Madrid, Joakim Linblom med (Casa Murcia), Ludvig Håkansson (Estudiantes), Marcis Eriksson (Gran Canaria), Simon Birgander (Joventut), William Gutenius, (Cavijo), Vilgot Larsson (Arenys), Victor Holmberg (Marin) och Johan Löfberg (Breogan).

Utlandsproffs övriga Europa och asien

Vi har dessutom hela 31 proffs i olika ligor i Europa och en i Vietnam. Bäst av dessa ligor är Grekland där vi har 3 spelare, 4 spelare i Tyskland och 5 spelare i Italien. Med tanke på alla dessa proffs borde Sverige också utvecklas till det bättre. Vi får hoppas.

Related Posts

ezy